Domů / Novinky / Domácí Focaccia: Jak připravit tuto klasickou italskou pochoutku

Domácí Focaccia: Jak připravit tuto klasickou italskou pochoutku

Focaccia je lahodný italský chléb s křupavou kůrkou a bylinkovým aroma, který se snadno připravuje i doma. Zde je jednoduchý recept, jak si připravit domácí focacciu, která vás okouzlí svou chutí a vůní:

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 7 g sušeného droždí (1 balíček)
  • 300 ml teplé vody
  • 60 ml olivového oleje
  • Rozmarýn (čerstvý nebo sušený)
  • Sůl mořská
  • Pepř (volitelně)

Postup:

  • Příprava droždí: Ve sklenici smíchejte teplou vodu, cukr a sušené droždí. Nechte směs odpočívat po dobu 5-10 minut, dokud se nevytvoří pěna na povrchu.
  •  
  • Smíchání těsta: Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Poté přidejte aktivované droždí a 30 ml olivového oleje. Postupně přidávejte zbývající vodu, dokud nezískáte hladké a vláčné těsto.

Tip: Pokud máte chuť na autentické italské těstoviny, neváhejte využít rozvoz těstovin Brno Vinohrady Caruso a objednejte si ty nejlepší italské lahůdky přímo k vám domů. A pro milovníky Focaccie je tu možnost objednat si Focacce Brno rozvoz Caruso a dopřát si dokonalou italskou pochoutku, která vám přinese chuť Itálie přímo k vašim dveřím. Buon appetito!

  •  
  • Hnětení těsta: Přeneste těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte ho po dobu asi 5-10 minut, dokud není hladké a pružné. Případně můžete použít elektrický mixér s hákem na těsto.
  •  
  • Kynutí těsta: Vložte těsto zpět do mísy, zakryjte ho čistou utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě po dobu asi 1-2 hodin, dokud se nezdvojnásobí objem.
  •  
  • Formování a pečení: Předehřejte troubu na 220°C. Vyklopte těsto na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete ho na rovnoměrnou vrstvu. Vytvořte do těsta otvory prsty a potřete povrch zbývajícím olivovým olejem. Posypejte těsto čerstvým nebo sušeným rozmarýnem a mořskou solí. Pokud chcete, můžete přidat také čerstvě mletý pepř.
  •  
  • Pečení: Pečte focacciu ve vyhřáté troubě po dobu asi 20-25 minut, nebo dokud není zlatě hnědá a křupavá na povrchu.
  •  
  • Podávání: Nechte focacciu chvíli vychladnout a poté ji nakrájejte na porce. Podávejte teplou nebo na pokojové teplotě jako samostatné jídlo nebo jako předkrm k italským pokrmům.
  •  

Tento recept vám poskytne křupavou a chutnou focacciu, která se může pochlubit autentickou italskou chutí a vůní. Buon appetito!